Egy Matektanár

Google Classroom

2019. március 24. - Monoch

google_classroom_logo.png

A Google Classroom, mint a neve is sugallja, egy google alkalmazás. Ez egy kifejezetten oktatási célra kifejlesztett internetes felület valamint telefonos alkalmazás. Lehet benne tanárként tevékenykedni, kurzust létrehozni és azon belül feladatokat kiírni, értékelni, naptárban időpontokat kitűzni. Egy igen hasznos csatorna a tanárok és diákok között. Az adott kurzushoz lehet drive mappát is létrehozni, ahová fel lehet tölteni különböző dokumentumokat.
Tanároknak is jelzi a teendőket, a befejezetlen műveleteket, a még nem értékelt beadandókat. Mivel telefonra is elérhető az alkalmazás, ezért a diákok és a tanárok a telefonon is nyomon tudják követni a kurzusaikat. Itt egy képekkel ellátott PPT bemutatót is meg tudsz nézni erről. De ha még érdekel ez az alkalmazás, akkor itt egy angol nyelvű tutorial videó, hogy mi mindent és hogyan lehet csinálni a Google Classroom segítségével: 

 Hogy tanárként mire is tudjuk ezt használni?
   Ez az alkalmazás egy remek lehetőséget nyújt a tanár - diák kommunikáció egyszerűsítésére. A tanárok közleményeket, kérdéseket, beadandó feladatokat valamint tesztfeladatokat tudnak itt létrehozni és egyszerűen nyomon tudják követni a diákok válaszait, munkáit, mindemellett visszajelzést is tudnak adni mindezt a telefonuk segítségével. A naptár funkció segít a határidők betartatásában, és ezáltal talán kevésbé vesznek a homályba a feladatok, beadandók, dolgozatok. Az értékelések valamint a házi feladatok visszanézhetőek szóval bármikor meg lehet tekinteni őket tehát a diák láthatja a saját tanulmányi útját. 

Véleményem szerinte ez egy remek alkalmazás, amit megéri élőben is kipróbálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://matektanar.blog.hu/api/trackback/id/tr7814714037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása